Kuka? 

Rentoutusta, terveyttä ja yhdessä naurua. Naurujoogan aloitti lääkäri, Madan Kataria Intian Mumbalaispuistossa 13.3.1995. Hän heräsi aikaisin suostuttelemaan ihmisiä nauramaan kanssaan. Aluksi viisi ihmistä, mukaan lukien hänen vaimonsa kokoontuovat puolen tunnin ajaksi aamuisin nauramaan. Vitsit loppuivat kahden viikon kuluessa ja silti he jatkoivat nauramista. Tutkimusten mukaan on sama onko nauru tietoisesti aloitettua vai spontaania, samat terveysvaikutukset toteutuvat. Nauruklubeja on tänä päivänä tuhansia ympäri maailmaa. Maailman naurupäivää vietetään 5.5.

 

Miten? Saamme naurun aikaan ryhmässä yhdessä harjoitellen, tämä onkin joogamuodoista sosiaaalisin kun katsekontakstinja leikkimielisyyden kautta nauru muuttuukin nopeasti spontaaniksi nauruksi. 

Miksi? Naurujoogaharjoituksiin yhdistetään joogisia hengitysharjoituksia ja nauru itsessään on jo hengitysharjoitus. Rytmikäs uloshengitys saa parasympaattisen hermoston toimimaan paremmin ja on siten voimakas rentouttaja. Olo tuntuu jälkeenpäin energisemmältä, kun vanhaa kuonaa on poistunut keuhkoista ja haasteetkin on usein helpompi kohdata rentoutuneena, valmiina ottamaan uusia ideoitakin vastaan.

Mitä? Naurujooga on ainutlaatuinen harjoitusmenetelmä, jossa voi nauraa aivan omalla ainutlaatuisella tavallaan, ilman syytä. Toisille ei naureta, itse nauru on keskiössä.

3 syytä miksi naurujoogata

Nauru on ikiaikaista, jokainen pystyy nauramaan. Naurujoogassa ei tarvitse nauraa kenenkään vitseille, jos tarhtoo kuitenkin hyötyä naurujoogan ikiaikaisista terveysvaikutuksista:

1. Naurun on kestettävä riittävän pitkään, 10 – 15 minuuttia. On tutkittu, että spontaani nauru kestää yleensä 3-4 sekunti, mikä ei muuta vielä kehon fysiologista tilaa eikä mielialaa. Naurujoogassa pitkitämme naurua tahdonalaisesti ja siten syntyy mittavia fysiologisia vasteita, kuten verenkierron elpymistä, rentoutumista sekä hyvänolontunteen lisääntymistä.

2. Naurun on oltava riittävän syvää ja sitä naurujoogassa saa, kun nauru kumpuaa palleasta, liikuttaen vatsaa ja siten sisäelimiä joogan aikana. Session aikana voit antaa naurun vaan tulla, koska olet turvallisessa seurassa kenenkään paheksumatta ja toista loukkaamatta.

3. Nauruun ei tarvitse syytä. Usein spontaaniin nauruun purskahtaminen vaati yleensä tietynlaisen tilanteen ja elämässä ei vaan aina tule tällaisia tilanteita eteen. Arki on. Naurujoogassapa nauretaan tahdonalaisesti ja ilman syytä, siten nauru ei jää sattuman varaan.

 

Ihan mahtavaa! Tilaa minut, Terhi Reiss nostamaan fiilistä työyhteisön, ikäihmisten fiilistä tai kaveriporukan tilaisuuksiin, vaikka kaverille synttärilahjaksi 10 minsan naurut whatsappiin.

Soitapa niin otetaan koenaurut puhelimessa.