Naurujooga rentouttaa ja antaa iloa

Naurujooga on erinomainen tapa nostaa fiilistä vaikkapa työyhteisössä, lasten keskuudessa tai kaveriporukan tilaisuuksissa. Yrittäjänä olen sertifioitu naurujoogaohjaaja ja valmistunut lääkäri Madan Katarian oppien mukaisesta Henna Länsipään koulutuksesta Helsingistä.

Naurujooga antaa iloa, eloa ja harmoniaa.

 

Mikä naurujooga?

Naurujooga on ainutlaatuinen harjoitusmenetelmä, jossa voi nauraa aivan omalla ainutlaatuisella tavallaan, ilman syytä. Toisille ei naureta vaan itse nauru on keskiössä.

Saamme naurun aikaan ryhmässä yhdessä harjoitellen. Tämä onkin joogamuodoista sosiaalisin, sillä katsekontaktin ja leikkimielisyyden kautta nauru muuttuukin nopeasti spontaaniksi nauruksi.

 

Mitä naurujoogassa tehdään?

Naurujoogaharjoituksiin yhdistetään joogisia hengitysharjoituksia ja nauru itsessään on jo hengitysharjoitus. Rytmikäs uloshengitys saa parasympaattisen hermoston toimimaan paremmin ja on siten voimakas rentouttaja.

Olo tuntuu jälkeenpäin energisemmältä, kun vanhaa kuonaa on poistunut keuhkoista. Rentoutuneena voi hyvinkin olla valmiina ottamaan uusia ideoita ja haasteita vastaan.

 

Mitä hyötyjä naurujoogasta on?

Tutkimusten mukaan on yhdentekevää, onko nauru tietoisesti aloitettua vai spontaania. Samat terveysvaikutukset toteutuvat joka tapauksessa.

Naurulla saadaan aikaan verenkierron elpymistä, rentoutumista sekä hyvänolontunteen lisääntymistä. Jotta tähän päästään, naurun on kuitenkin kestettävä riittävän pitkään.

On tutkittu, että spontaani nauru kestää yleensä 3 – 4 sekuntia, mikä ei muuta vielä kehon fysiologista tilaa eikä mielialaa. Naurun onkin kestettävä riittävän pitkään, 10 – 15 minuuttia. Naurujoogassa tähän päästään pitkittämällä naurua tahdonalaisesti.

Naurun on myös oltava riittävän syvää. Sitä naurujoogassa saa, kun nauru kumpuaa palleasta, liikuttaen vatsaa ja siten sisäelimiä joogan aikana. Session aikana voit antaa naurun vain tulla, koska olet turvallisessa seurassa kenenkään paheksumatta ja toista loukkaamatta.

Nauruun ei myöskään tarvita syytä. Usein spontaaniin nauruun purskahtaminen vaatii yleensä tietynlaisen tilanteen, ja elämässä ei vaan aina tule tällaisia tilanteita eteen. Arki on. Naurujoogassa taas nauretaan ainakin aluksi tahdonalaisesti ja ilman syytä, siten nauru ei jää sattuman varaan.

 

Mistä naurujooga sai alkunsa?

Naurujoogan aloitti lääkäri, Madan Kataria Intian Mumbalaispuistossa 13.3.1995. Hän heräsi aikaisin suostuttelemaan ihmisiä nauramaan kanssaan. Aluksi viisi ihmistä, mukaan lukien hänen vaimonsa , kokoontuivat puolen tunnin ajaksi aamuisin nauramaan.
 
Vitsit loppuivat kahden viikon kuluessa, mutta he jatkoivat nauramista. Nauruklubeja on tänä päivänä tuhansia ympäri maailmaa. Maailman naurupäivää vietetään 5.5.

 

Tilaaminen ja hinnat

 Ota yhteyttä ja tilaa minut ohjaamaan naurujoogaa

– Nostamaan fiilistä työyhteisön, ikäihmisten tai lasten keskuudessa. Mahdollisuus myös viikottaisiin käynteihin.
– Kaveriporukan tilaisuuksiin, kuten polttareihin tai vaikka kaverille synttärilahjaksi 10 minuutin hyvän mielen naurut WhatsAppissa.

Hinnat: 10, 20 tai 45 min 20€/hlö tai tarjous